top of page

Det var brunt, gammelt, umoderne og nesten litt komisk. Vi snakker om det gamle badet til Øystein og Kristine i Stange. Med oransje bidé og boblebad, og baderomspanel i et sparklet grønt, brunt psykedelisk mønster, slo 80-tallet i mot paret hver morgen.

– Hadde det ikke vært for den hvite doen, hadde riksantikvaren fredet det, spøker Øystein.

NYTT BAD FRA A TIL Å

NYTT BAD FRA A TIL Å

NYTT BAD

FRA A TIL Å

Slik totalrenoverte familien et gammelt bad fra 80-tallet

– Det var som å gå inn i en tidsmaskin, ler Øystein Fossum Nilsen. Han og samboeren Kristine totalrenoverte det gamle badet sitt og fikk et funksjonelt og lekkert drømmebad – med badstue!

TIDSMASKIN: Øystein og Kristines gamle bad hadde karakter, men var gammelt og slitt. 

Men i lengden var det ikke så gøy. Man vil jo helst ha et godt og trygt bad, der du med sikkerhet vet at rør, membran, isolasjon og alt det som er inni, under og over fungerer. Der overraskelsene ikke ligger og lurer, og brått kan koste deg dyrt. Kristine og Øystein visste at de måtte pusse opp badet, men fant ut at det handlet om mer pene fliser og lekkert interiør. De gjorde en total omgjøring av badet i sin helhet.

– Vi var ikke interessert i å ha gamle ting bak veggene og valgte derfor å totalrenovere. På et tidspunkt så vi rett inn på isolasjonen i kjellertaket. Jobben ble større, men nå lurer vi ikke på hva som er på badet – og om det på et tidspunkt vil være behov for åpne opp og sjekke, forteller Øystein.

– Det du ikke ser på et bad, er kanskje det du lettest får igjen når du skal selge. Vi så på det som en investering mer enn en utgift, legger han til.

FORVANDLING: Kontrasten er stor til det nyoppussede badet til Øystein og Kristine. De ville utnytte plassen, men fremdeles ha god romfølelse og plass til alt. Speilskap fra Dansani. 

Hentet inn anbud

Første steg i prosessen var å hente inn anbud, og totalt tre aktører ble kontaktet. Paret valgte YC Rør til å gjøre jobben.

– Mens de andre leverte en bunke med fire ark, uten en egentlig totalpris til slutt, kom YC Rør's fagteam samlet på befaring og leverte full pakke, forteller Øystein.

Prisen på de ulike anbudene var sprikende, og de største utgiftene, som YC Rør anbefalte å ikke gå ned på, lå i gulv, vegger og tak. Dermed valgte paret YC Rør både på grunn av ryddig befaring og en grundig helhetsvurdering, der fokus på trygghet og kvalitet var viktig.

 

Mange gode løsninger

Sammen med en rådgiver fra YC Rør gikk de gjennom ønsker og justerte 10 cm her og 10 cm der. Badet er rektangulært, noe som både åpner for muligheter og utfordringer.

– Vi brukte lang tid på å finne den perfekte løsningen for speilskapene, for vi ville utnytte plassen helt. Etter noen runder landet vi på en løsning som fylte helt ut i sidene –

uten at vi måtte spesialbygge.

Vi kom altså helt i mål med standardprodukter, sier en fornøyd Øystein.

Til speilskap og tak ble det installert dimmer, slik at lyset kan tilpasses humør og behov.

 

Ville tenke helt nytt

Når badet først skulle totalrenoveres, var paret innom alle mulige planløsninger for sitt nye drømmebad. Kunne de flytte doen? Hva med dusj og badekar? Og vinduet – måtte det flyttes?

– Vi ville ikke være fanget av en gammel løsning og utforsket alternativene. Kunne vi ha speilskapet i andre enden? På blokken var det mange forskjellige tegninger, forteller Øystein.

De endte likevel opp med nesten helt lik planløsning som den opprinnelige. Det vil si: den oransje bideen ble ikke erstattet.

– Selv om vi endte opp med nesten det samme, vet vi nå at valgene vi har tatt er gode og det i seg selv gir en trygghet, sier Øystein fornøyd.

DUSJ OG BAD: Familien ville ha både dusj og boblebad. Med store, naturfargede fliser, har de fått et moderne og funksjonelt drømmebad. Badekaret heter Drev 170 og er fra VikingBad, toalettet heter Glow og er fra Porsgrund, og dusjveggene er av typen LINC Angel fra INR. 

Drømmen er en varm og god badstue

Familien på Stange er aktiv og liker det gode friluftslivet med ski, skog og fjell. Med sine vakre hvite vintre, er ingenting bedre enn å kaste seg inn i en varm badstue etter noen mil i regionens perfekt, preppede løyper.

Badstuen stod der opprinnelig, og den ville de beholde, men også den fikk en oppgradering etter gode råd fra YC Rør-teamet.  

– Vi oppdaget at den var feilbygget med tanke på ventilasjon og den hadde en lite effektiv planløsning, forteller Øystein.

Taket i badstuen ble senket og med ny belysning, ventilasjon og planløsning er den nå enkel og mye i bruk.

TA KONTAKT!

Trenger du hjelp, har spørsmål

eller ønsker et uforpliktende tilbud?

VÅRE ANSATTE

Vi har dyktige medarbeidere i Elverum, Hamar og Trysil som hver og en er opptatt av personlig service og  kompetanse.

Elsker sitt nye bad

Familien i Stange har begynt å ta i bruk det nye badet og elsker det. God plass til alle og alt. Ingen psykedeliske vegger som møter dem om morgenen. Øystein har et tips til de som skal gjennom en lignende prosess:

– Diskuter ordentlig hva du vil ha og bruk penger innerst først – i gulv, vegger og tak. Er du på budsjett, kan du bytte overflater, innredning og kar etter hvert.

GOD UTNYTTELSE: Med standardløsninger fra Dansani, fikk de utnyttet badets fulle bredde. De store speilskapene gir god ekstra romfølelse. Lys i tak og speil kan styres med dimmer. 

Drømmer du om å pusse opp badet? Ta kontakt med YC Rør AS, så hjelper vi deg på veien! Vi bistår gjerne med alt fra rørleggertjenester til prosjektledelse.

LES MER OM VÅRE TJENESTER HER.

bottom of page